Bejelentkezés
elfelejtett jelszó - regisztráció

Alkotó: Hammerheart
Alkotások száma: 14
Regisztrált: 2006-11-22
Belépett: 2007-03-04
Publikált rovatok
Irodalmi rovat
-Novellák (10)
-Versek (4)
Feltöltve: 2006-11-26 17:18:56
Megtekintve: 578
Befőzés télire
A nagymama befőtteket rakott el télire. Szépen elmosogatta, kitisztította az üvegeket, és celofánt, befőttes gumit vett elő.
Lezárta az üvegek tetejét, azonban furamód nem került semmi az üvegekbe. Üresen álltak a konyhaasztalon, átsütött rajtuk a délutáni napfény.
De a nagymama rendületlenül folytatta a munkát. Vinyettát, tollat vett elő, és címkéket ragasztgatott az üvegek oldalára. Majd a tollal rájuk írt valami szöveget. Minden egyes üres befőttesüvegen ott volt a címke, és rajta állt egy szöveg.
A nagymama elégedetten szemlélte a művét, és elkezdte behordani mindet a kamrába. Meg is telt velük a szűk helyiség. A nagymama most már elégedetten ült le pihenni egy kicsit. Úgy érezte mindent megtett, ami csak tőle tellett.
A kamrában pedig ott álltak a befőttesüvegek, oldalukon különböző feliratokkal: Boldog családi kör, Unokák nevetése, Séta kettesben az utcán, Téli esték beszélgetései
Ezek várták az időt, hogy felhasználhassák őket. Furcsa. Magány ellen a befőttesüveg és a celofán nem épp a legjobb megoldás.
Hozzászóláshoz jelentkezz be vagy regisztrálj!
2006-11-28 11:58:30
Üdv! Egybe írom ide a véleményeket: Az Illúzió elég "tanmese" jellegűre sikeredett, szerintem kicsit jobban kellett volna részletezned, vagy épp ellenkezőleg, homályosabbá tenni :) Tudod, hogy minél inkább az legyen az olvasó érzése, hogy "hú, ez aztán a ködös meg sejtelmes olvasmány, de én frankó vagyok, mert megértettem" :) A Túlvilági utazás ugyanebben a cipőben jár sztem, nekem az is kicsit összecsapottnak tűnik. A nyitómondathoz képest leeresztett a végére, pedig nagyon hangulatosan le lehetett volna zárni. Ez pedig, a Befőzés... na ez nagyon büntet. Sajnos nagyon időszerű problémát ír le. Viszont az utolsó mondat túlságosan is a Te véleményed tükrözi. Szerintem jobb lett volna egy érzékletes képi utalás, hogy az olvasó ugyanerre jusson, de mégsem Te adod neki készen a tanulságot. A negyedik novella még csak most következik, arról majd oda írom a véleményt! Minden jót!