Bejelentkezés
elfelejtett jelszó - regisztráció

Alkotó: Lelkes
Alkotások száma: 1408
Regisztrált: 2004-05-15
Belépett: 2014-01-11
Publikált rovatok
Irodalmi rovat
-Gyermekrovat (Mesék) (278)
-Egyéb prózai alkotások (471)
-Mese (64)
-Gyermekrovat (Versek) (111)
-Versek (430)
Irodalmi kritikák
-Verselemzések (1)
Feltöltve: 2007-04-27 14:53:52
Megtekintve: 551
Beteg tehén
- Pitypangvirágos Jó Reggelt, János Bácsi! Hová viszi ezt a sovány tehenet? Beteg?
- Beteg vagyok, Filozófus Uram! A májam, a vesém, a lépem...
- No ez szomorú, de én a tehénre értettem. Az is beteg?
- Az is, Filozófus Uram! Magyar tehén ez, - mitől lenne egészséges? Megyünk a kórházba. Én az emberibe, ő az állatiba. Menj, Nagytudós, ne bőgj olyan keservesen!
- Nagytudósnak hívja a tehenet? Szóval ez egy művelt tehén?
- Afenét! Csak sértődős, ezért neveztem el így. Közönséges barom ez, mint az a többi is, mindenütt... Nem tudja, Filozófus Uram, hogy mibe kóstál most a vizitdíj? Nem azér' kérdem, erre van még pénzem. Gyógyszerre, igaz, nincsen, de ha kivizsgálnak, akkor legalább tudom melyik szervemnek mi a nyavalyája, miben fogok elpatkolni. Az is több a semminél, ha egyébként kevesebb is.
- A vizitdíjat most akarja gyógykezelni az új miniszter, akivel a kormányt megfiatalították. Még 300 forint, de mire odaér a kórházhoz talán már semmit sem kell fizetnie. mert véglegesen bezárták. Nézzen körül majd, János Bácsi, az úton! Sok orvost szélnek eresztettek, hátha feltámad a szél és a lábához röpít egyet.
- Köszönöm, figyelni fogok, Filozófus Uram! Én azért amondó vagyok, hogy szívesebben láttam volna a kormányban azt a bűbájos plakátgyereket, a Kovács Pistikét. Óvodás az és ha már fiatalítanak... Az is tudja mitől döglik a légy, tehát éppen jó lett volna egészségügyi miniszternek. No meg annak is a Szödöszö az apja! Gyerünk, Nagytudós, mert mire odaérünk esetleg a te állatkórházad is bezárták!
- Jó, siessen, János Bácsi, ha tudni akarja mi a baja magának, meg a tehenének! Nekem elég, hogy tudom mi a baja ennek az országnak. Ez a szegény pára alig áll a lábain, szerintem hamarosan Hádész rángatja majd a csöcseit. Nem mintha az ország jobban állna, mert az már régen felszik.
- Itt a keresztút, Filozófus Uram, nekem el kell fordulnom a tehénnel balra, a kettőskórház felé. Filozófus Uram merre megy?
- Csak annyi bizonyos, János Bácsi, hogy jó irányba nem mehetek, mert arra minden út lezárt. Valamikor a mondás szerint minden út Rómába vezetett, de ebben a nagy globalitásban, úgy vélem, mind a Pokolba vezetnek, mert azok, akik vezetnek...
- Ne búsuljon, Filozófus Uram! Szödöszök és boacicilós - jól mondom? - partnerek akkor is lesznek, ha ország már nem.
- Igaza van, János Bácsi! Több is veszett Mohácsnál, már úgy értem, hogy ott több veszett el e szegény tehénnél, mivel ennek annyi baja mellett most már annyi. Látja? Lefeküdt az árokpartra és már hálni sem jár belé a tehénlélek.
- Jaj, jaj, Filozófus Uram! Ezt kellett megérnem! Szegény tehenecském! Talán az volt a baj, hogy lefeküdt...
- Jól látja, János Bácsi! Az volt a fő baj, hogy lefeküdt. Az országnál is az a baj, hogy mindenkinek lefekszik...ennek is, annak is...
Hozzászóláshoz jelentkezz be vagy regisztrálj!