Bejelentkezés
elfelejtett jelszó - regisztráció

Alkotó: Sincomi
Alkotások száma: 421
Regisztrált: 2006-02-20
Belépett: 2009-04-21
Publikált rovatok
Irodalmi rovat
-Egyéb prózai alkotások (77)
-Mese (21)
-Versek (310)
Műfordítások
-Versek (1)
-Egyéb Irodalmi alkotások (2)
Feltöltve: 2008-04-04 11:47:45
Megtekintve: 557
A meghízásról

Kínos! - Egy fiatal nem tud választani!

A meghízásnak több oka van és a lefogyásnak sok nehézségei. Ha valaki leszokik a dohányzásról, akkor megtörténik, hogy felhízik helyette – csöbörből vödörbe? Ez a jelenség eléggé ismeretes.

Én inkább a meghízás új trendjéről próbáltam egy megjegyzést közölni, még pedig a fiataloknál akik még határozni/választani nem tudnak. Nem tudják még, hogy mit csináljanak az életükkel, nincs tapasztalatuk és ilyenkor nehéz választani. A trend az hogy környezetüket akarják büntetni azzal, hogy azt teszik amiről tudják, hogy a környezetüknek nem tetszik. Ha pl. otthon piszkálják őket, hogy túlsúlyosak akkor dacból még többet esznek. Ezen dacok között ismertek az ételmegtagadás, (közelről is ismerek egyet) firkálás, és szélsőséges esetben öngyilkosság stb. De az hogy dacból felhízással akarja egy fiatal büntettni pl. a szüleit, eddig még nem nagyon ismert dolog. Èn legalább erről ilyen viszonylatban eddig nem halottam. A szándék eme kinyilvánulása, talán egy új felismerés, amiről tudni kell. Az orvosok hormonokra és más rendelleneségekre stb. koncentrálnak. A szándékot úgysem tudják gyógyítani.

Volt egy rokonom, aki azt mondta nekem, hogy szereti a hasát, és ez meg is látszott rajta. Korán halt meg mert ivott is, mert végül májrákja lett. Sokat volt figyelmeztetve de mégis... De addig úgy élte életét ahogy talán akarta. Másképpen talán nem tudta volna. De ezt nem tudhatom. De a bánatában is tehette, mert meghalt az első felesége. De ő felnőtt volt.

Nem ítélkezem felette, mert még ha családos is volt – újra megnősült - ő ezt az életmódot választotta mint felnőtt. Legyen mindenkinek úgy – ha figyelmeztették őket - ahogy ő választja: cigizés, ivás, veszélyes sport, hegymászás stb. Ha ezt saját elhatározásból teszi. Ha felnőttek akkor, már biztos hogy sokszor megprobálták "helyreigazítani " őket, de mégis maguknak kell választani. - De a fiatalokat még nevelni szügséges.

Egy fiatal még nem tud választani! Ezeknél tragikusabb a helyzet. Az igazi szándékuk talán egészen más mint felhízni. Egy fiatal akarja hogy szeressék – ott az igazi probléma - de ha mást érez...? A szeretethez pedig tudás is szügséges –, hogy hogyan szeretni. Mert ismerek szülőket akik szeretik a gyermekeiket, de mégis tömik cukorkával. Szeretni – csak érzéssel – veszélyes lehet.

netkobzos
Hozzászóláshoz jelentkezz be vagy regisztrálj!