Bejelentkezés
elfelejtett jelszó - regisztráció

Alkotó: Lelkes Miklós
Alkotások száma: 1313
Regisztrált: 2011-09-25
Belépett: 2018-10-20
Publikált rovatok
Irodalmi rovat
-Gyermekrovat (Mesék) (193)
-Egyéb prózai alkotások (413)
-Mese (175)
-Dalszövegek (1)
-Gyermekrovat (Versek) (13)
-Versek (515)
-Társalgó (3)
Feltöltve: 2017-02-06 17:48:52
Megtekintve: 160
MEGJELENT a Kis LANT 2017. évi 1. száma
Az interneten www.kislant.hu címen található. Az igazságot szépirodalmi szinten kimondó, hirdető magyar nyelvű fórum mára oly ritka lett, mint a fehér holló. Fontos tehát e hír feltétele a közösségi oldalakra, és megosztása.

A lap főszerkesztője Németh Dezső, irodalmi szerkesztője Németh Erzsébet. E szám címlapján Török Nándor A LANTOSHOZ c. verse található, amelyben Arany Jánosnak állít szép, a jelennek is szóló emléket. Szilágyi Erzsébet Szavak c. költeménye végén az a fájdalom jelenik meg, ami a hazájukat valóban szerető magyaroké: "Arany, nem hallod? Eltűnt húszezer szavad!"

E számban Csillag Tamástól, Radmila Markovictól, Gősi Valitól, Kun Tibortól, Ötvös Lászlótól, Németh Erzsébettől, Barcs Jánostól, Magyari Barnától, Botos Ferenctől, Gál Jánostól, Maretics Erikától, Szilágyi Ferenc Hubarttól, Halász Imrétől, Vasi Ferenc Zoltántól, Németh Dezsőtől, Németh Erzsébettől olvasható vers (vagy versek), prózai írás pedig T. Ágoston Lászlótól, Berta Gabriellától, Németh Erzsébettől, Gáli Orsolyától, Kisslaki Lászlótól, Radmila Markovictól (elnézést kérek a Szerzőktől, hogy nem ábécé-sorrendben sorolom fel nevüket, hanem úgy, ahogy a lapban következnek).

Fontos megjegyezni azonban, hogy a kéthavonta megjelenő irodalmi folyóiratnak ez már a 119. száma. Az interneten azonban könnyen megtalálhatóak az előző számok is, ezekből valósághoz hűen tükröződnek vissza az előző évek.

Érdemes megtekinteni a Galéria képzőművészeti alkotásait is (http://www.kislant.hu/galeria.html)!

Lelkes Miklós

Az illusztrációként felhasznált képen:
Németh Dezső pasztellképeinek egyike, a többi kép is megtekinthető
http://www.kislant.hu/view/6.html), ezek nagyobbrészt Németh Dezső TÁLTOSÉNEK c. könyvének illusztrációi. (A képek Káptalantótiban a Tóti Galériában vannak kiállítva. Káptalantóti a Tapolcai-medencében, a tanúhegyek ölelésében megbúvó kis falu, a Balatontól 4 km-re, Tapolcától 6 km-re van.)
Hozzászóláshoz jelentkezz be vagy regisztrálj!